Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap (MeluAPP)

SerbaGratis95.site -  Salah satu game yang menawarkan edukasi maupun hiburan adalah game teka teki silang atau lebih dikenal dengan tts ini. Kuis yang dulu sempat tenar di surat kabar kini bisa dinikmati pada perangkat androidmu masing-masing.

Hanya dengan menyediakan kuota sebesar kurang dari 5 MB, pemain bisa memainkanya baik online  mau offline. Tahukah kamu bahwa terdapat TTS dengan bahasa jawa sebagai pedomanya. Dimana, baik soal maupun jawaban perlu pemain jawab menggunakan bahasa Jawa. 

Selain dapat mengisi kekosongan waktu dengan cara yang lebih berguna, pengguna juga bisa belajar sambil bermain dengan memainkan game tts bahasa jawa besutan MeluApp ini. Bak peribahasa, setali tiga uang.

Nah, yang namanya kuis itu pasti ada yang namanya soal yang sulit dikerjakan, dan pada artikel ini kami tim SerbaGRatis95 akan mencoba membantu pemain bilamana kesusahan menjawab soal-soal yang di hadirkan oleh game tts bahasa jawa ini. 

Oleh sebab itu, pemain yang kurang cakap menjawab berbagai macam soal yang disugukan bisa tengok jawaban yang sudah kami sediakan ini!. Berikut merupakan semua kunci jawaban teka teki silang bahasa jawa yang sudah kami kumpulkan hingga saat ini.

Link Aplikasi : TTS Bahasa Jawa - Teka Teki Silang 2018 Offline

Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap

TTS Bahasa Jawa Level siji

  • Pedes, biasane dipangan karo gorengan? LOMBOK
  • Ora Kemutan? KELALEN
  • itik walik saba kebon (Cangkriman) ? NANAS
  • Malu, ora pede? ISIN
  • Ibukotane Jawa Barat? BANDUNG
  • Alon alon asal.. ? KELAKON
  • Duit (Krama) ? ARTA
  • Musik tetabuhan asli saka Indonesia? GAMELAN
  • Merek sepatu sing due slogan 'Just Do It'? NIKE
  • Kewan sing uripe nang kali lan segara? IWAK
  • Tokoh Wayang, Kethek Putih? ANOMAN
  • Duwe (Krama)? KAGUNGAN

TTS Bahasa Jawa Level Loro

  • Bocah cilik nggendong omah (Cangkriman) ? SIPUT
  • Inuman khas Banjarnegara? DAWET
  • Apik (Antonim) ? ELEK
  • Utara? LOR
  • ... diri saka lathi (Paribasan)? AJINING
  • Ibukotane kabupaten Banyumas? PURWOKERTO
  • Jenengan gunung nang Jawa Tengah, sebelah kulon? SLAMET
  • Ramuan tradisional Indonesia, saka bahan alami? JAMU
  • Anake Sapi? PEDHET
  • ... ketitik ala ketara (Paribasan) ? BECIK
  • Pingsan, ora sadar? KLENGER
  • Ibukotane Jawa Tengah? SEMARANG

TTS Bahasa Jawa Level Telu

  • Sesuatu sing kudune ora dicritakna? AIB
  • Induk Ayam? BABON
  • Geni (Kawi) ? AGNI
  • Ayam sing wulu lan awake warna ireng? CEMANI
  • Anggota awak sing fungsine kanggo mlaku? SIKIL
  • Laut? SEGARA
  • Kepenak/Gampang (Antonim) ? ANGEL
  • Enteng (Antonim) ? ABOT
  • Kewan sing bisa berubah warna? BUNGLON
  • Ora kosong? ISI
  • Perhiasan sing dinggo nang kuping? ANTING
  • Candi Budha paling gede nang dunya? BOROBUDUR
  • Panganan pokok wong Indonesia, asale saka pari? SEGA

TTS Bahasa Jawa Level papat

  • Bocah cilik blusak blusuk nang kebon (Cangkriman)? JARUM
  • Cetek (Antonim)? JERO
  • Peteng (Antonim)? PADANG
  • Kabupaten sebelah lor Jogja, kidul Boyolali? KLATEN
  • Orang? WONG
  • Candi hindu paling gede nang Indonesia? PRAMBANAN
  • Kabupaten nang pesisir lor Jateng, kulon Pati? JEPARA
  • Kendaraan tradisional, nganggo kuda? DOKAR
  • Monumen Jogja Kembali? MONJALI
  • Wedi (Antonim) ? WANI
  • Klapa enom? DEGAN
  • Ora due untu? OMPONG

TTS Bahasa Jawa Level limo

  • Utara? LOR
  • Tulang? BALUNG
  • Harga? REGA
  • Kereta Api? SEPUR
  • Duwe rambut ora duwe endhas (Cangkriman)? JAGUNG
  • Ibukota Jawa Timur? SURABAYA
  • Tari tradisional saka Banyuwangi? GANDRUNG
  • Wit gedhang arane...? DEBOG
  • Tangan (Krama)? ASTA
  • Mati (Antonim)? URIP
  • Kewan sing nduweni sisik? ULA
  • Jenengan tabung gas? LPG
  • Panganan khas Sumatera Barat? RENDANG
  • Anake kebo? GUDEL

TTS Bahasa Jawa Level enem

  • Anake kucing? CEMENG
  • Umah tradisional Jawa Tengah? JOGLO
  • Kabupaten neng Jatim, sebelah kidul Sidoarjo? PASURUAN
  • Gurun pasir paling gede neng dunya? SAHARA
  • Universitas Gadjah Mada? UGM
  • Anake Cecak? SAWIYAH
  • Anake wedhus? CEMPE
  • Turu (Krama) ? SARE
  • Kerajaan paling gede neng sejarah Indonesia? MAJAPAHIT
  • Panganan saka glepung beras, isi gedhang? NAGASARI
  • ..., Adigung, Adiguna (Paribasan) ? ADIGANG
  • Kakek / Nenek? MBAH

TTS Bahasa Jawa Level pitu

  • Bawang Merah? BRAMBANG
  • Godhong lombok arane.. ? SABRANG
  • Digawe saka wulu ayam / angsa, kanggo bulutangkis? KOK
  • Nandur (Krama)? NANEM
  • Negara sing ibukotane London? INGGRIS
  • Putih (Antonim)? IRENG
  • Wadah banyu? BASKOM
  • Bulu mata? IDEP
  • Ibukota Maluku? AMBON
  • Menggembala? ANGON
  • Nikah/Mbojo? RABI
  • Anake Kethek? KENYUNG

TTS Bahasa Jawa Level wolu

  • Benua paling gede neng dunya? ASIA
  • Wit jambe arane? PUCANG
  • Anggota awak sing fungsine kanggo nyawang? MRIPAT
  • Witing tresna jalaran saka... (Paribasan) ? KULINA
  • Majelis Ulama Indonesia? MUI
  • Jenengan pulo neng Jawa Timur? MADURA
  • Anak polah bapak... (Paribasan)? KEPRADAH
  • Panganan saka fermentasi kapang? ONCOM
  • Aku (Krama)? KULA
  • Jenengan tanduran neng sawah? PARI
  • Rumput? SUKET
  • Bapak (Krama)? RAMA
  • Negara neng sebelah kidul Kanada? AMERIKA
  • Endhoge semut rangrang? KROTO

TTS Bahasa Jawa Level songo

  • Negara sing nduweni Menara Pisa? ITALIA
  • Lidah? ILAT
  • Kali paling dawa neng Afrika? NIL
  • Iwak sing memper/mirip ula? WELUT
  • Jenengan duite wong korea? WON
  • Ibukotane propinsi Bali? DENPASAR
  • Sega sing bentuke kerucut? TUMPENG
  • Mlaku alon alon lewat pinggir? MLIPIR
  • Tokoh wayang sing duwe senjata panah pasopati? ARJUNA
  • Seni bela diri saka indonesia? SILAT
  • Wit pari arane...? DAMEN
  • Kabupaten tempate candi Borobudur? MAGELANG
  • Tuku (Krama)? TUMBAS
  • Jarum? DOM

TTS Bahasa Jawa Level sepuloh

  • Sega sing bentuke kerucut? TUMPENG
  • Mlaku alon alon lewat pinggir? MLIPIR
  • Tokoh wayang sing duwe senjata panah pasopati? ARJUNA
  • Seni bela diri saka indonesia? SILAT
  • Wit pari arane.. ? DAMEN
  • Kabupaten tempate candi Borobudur? MAGELANG
  • Tuku (Krama) ? TUMBAS
  • Jarum? DOM
  • Negara sing nduweni Menara Pisa: ITALIA
  • Lidah: ILAT
  • Kali paling dawa neng Afrika? NIL
  • Iwak sing memper/mirip ula? WELUT
  • Jenengan duite wong korea? WON
  • Ibukotane propinsi Bali? DENPASAR

TTS Bahasa Jawa Level sewelas

  • Bagian tanduran sing kependem neng jero lemah? OYOD
  • Kewan sing mirip kethek? LUTUNG
  • Godhong tales arane... ? LUMBU
  • Biasane di enggo pas sikatan? ODOL
  • Benua neng sebelah lor benua Afrika? EROPA
  • Kurang getih? ANEMIA
  • Jenengan duite negara Jepang? YEN
  • Bayar langsung neng tempat? COD
  • Anake bebek? MERI
  • Belajar? SINAU
  • Bersih? RESIK
  • Minyak? LENGA
  • Mlebu (Krama)? MLEBET
  • Manis? LEGI
  • Negara sing duwe Menara Eiffel? PRANCIS
  • Iya (Antonim)? ORA

TTS Bahasa Jawa Level rolas

  • Wiji nangka arane... ? BETON
  • Muka? RAI
  • Bibir? LAMBE
  • Panganan pokok wong Maluku lan Papua? SAGU
  • Negara neng sebelah wetan Yunani? TURKI
  • Alat tradisional kanggo ngolah pari dadi beras? LESUNG
  • Jenengan duite negara Vietnam? DONG
  • Anake Kadal? TOBIL
  • Leher? GULU
  • Melu (Krama)? TUMUT
  • Lepas? UCUL
  • Negara paling gede neng dunya? RUSIA
  • Kancane bantal? GULING
  • Kewan sing biasane didadikna Seafood? URANG
  • Kewan sing biasane ana neng sirah menungsa? TUMA
  • Mandi? ADUS

TTS Bahasa Jawa Level telulas

  • Pasar (Krama) ? PEKEN
  • Mlarat, ora due duit? KERE
  • Biasane kanggo mbungkus? PLASTIK
  • Cilik (Krama) ? ALIT
  • Jenengan pegunungan gede neng Eropa? ALPEN
  • Sisa bakaran? AWU
  • Buri / Belakang (Krama) ? WINGKING
  • Watu cilik? KRIKIL
  • Provinsi paling wetan neng Indonesia? PAPUA
  • Badan / Tubuh? AWAK
  • Basa Jawa sing sopan? KRAMA
  • Kain kanggo nutupi meja? TAPLAK
  • Dulur kandung lanang sing lewih tua? KAKANG
  • Panganan kenyal sing digawe saka rumput laut? AGER
  • Jumlah pengeluaran luwih gede saka jumlah pendapatan? RUGI
  • Tanduran sing dadi bahan bakune gula? TEBU

TTS Bahasa Jawa Level pabelas

  • Mlarat, ora due duit? KERE
  • Biasane kanggo mbungkus? PLASTIK
  • Cilik (Krama) ? ALIT
  • Jenengan pegunungan gede neng Eropa? ALPEN
  • Sisa bakaran? AWU
  • Buri / Belakang (Krama) ? WINGKING
  • Watu cilik? KRIKIL
  • Provinsi paling wetan neng Indonesia? PAPUA
  • Badan / Tubuh? AWAK
  • Basa Jawa sing sopan? KRAMA
  • Kain kanggo nutupi meja? TAPLAK
  • Dulur kandung lanang sing lewih tua? KAKANG
  • Panganan kenyal sing digawe saka rumput laut? AGER
  • Jumlah pengeluaran luwih gede saka jumlah pendapatan? RUGI
  • Tanduran sing dadi bahan bakune gula? TEBU
  • Pasar (Krama)? PEKEN

TTS Bahasa Jawa Level limolas

  • Ora murah? LARANG
  • Dibuka pas arep mlebu umah? LAWANG
  • Lembek (Antonim)? ATOS
  • Rasa seneng maring wong liya? TRESNA
  • Manuk sing biasa dadi ingonan menungsa? DARA
  • Kantor urusan agama? KUA
  • Sore (Krama)? SONTEN
  • Iwak sing due kumis? LELE
  • Wadah kanggo nginum? GELAS
  • Lombok sing cilik? RAWIT
  • Ora waras? EDAN
  • Kue garing sing biasa ana pas dina riyaya? NASTAR
  • Negara neng sebelah kidul Amerika? MEKSIKO
  • Ibukotane Kalimantan Barat? PONTIANAK

TTS Bahasa Jawa Level nembelas

  • Berkelahi? GELUT
  • Rambut neng duwur mata? ALIS
  • Buah sing mirip leci? RAMBUTAN
  • Kejar / Buru? UBER
  • Jaring kanggo nangkep iwak? JALA
  • Juga? UGA
  • Akeh wong? RAME
  • Negara neng sebelah kulon India? PAKISTAN
  • Manuk sing ana neng lambang Pancasila? GARUDA
  • ...mung mampir ngombe (Paribasan)? URIP
  • Lemah sing biasa didadikna keramik? LEMPUNG
  • Mambu ora enak? APEK
  • Kewan sing bisa dadi kupu? ULER
  • Hutan? ALAS
  • Kain sing dawa? JARIT
  • Negara sing sebagian wargane bisa basa Jawa? SURINAME

TTS Bahasa Jawa Level pitulas

  • Njaba (Krama)? NJAWI
  • Nguyahi banyu... (paribasan)? SEGARA
  • Ibukotane Sulawesi Barat? MAMUJU
  • Rasane legi? GULA
  • Kewan sing biasa mangani kayu lan perabotan umah? RAYAP
  • Pada (Krama) ? SAMI
  • Tangikna / Bangunkan? GUGAH
  • Pulo neng sebelah wetan Kalimantan? SULAWESI
  • Gunung paling duwur neng pulo Jawa? SEMERU
  • Tari tradisional saka Solo? GAMBYONG
  • Bukan? UDU
  • Negara neng sebelah wetan Korea? JEPANG
  • Kelulusan mahasiswa? WISUDA
  • Ora tega / kasihan? MELAS

TTS Bahasa Jawa Level wolulas

  • Layang elektronik? EMAIL
  • Pohon? WIT
  • Nomer sewise pitu? WOLU
  • Provinsi paling kidul neng pulo Sumatra? LAMPUNG
  • Kue saka glepung, gula lan endog? BOLU
  • Panganan saka janganan sing diwei sambel kacang? PECEL
  • Kewan cilik sing diwedeni, bisa mabur? CORO
  • Riyaya (Krama) ? RIYADI
  • Rambute ayam/ manuk? WULU
  • Ora adem juga ora panas? ANGET
  • Lawas (Antonim)? ANYAR
  • Duwur (Krama) ? INGGIL
  • Negara neng sebelah kulon Spanyol? PORTUGAL
  • Kewan sing biasa ana neng sawah? WALANG
  • Peso? LADING

TTS Bahasa Jawa Level songolas

  • Provinsi paling kulon neng pulo Jawa? BANTEN
  • Kidul (Antonim)? LOR
  • Akeh lelembut? ANGKER
  • Biasa dilakokna bocah sekolah aben dina senen? UPACARA
  • Dolanan saka pring kanggo nglatih keseimbangan? EGRANG
  • Wis ketinggalan jaman? KUNA
  • Fungsine kanggo mandegna roda? REM
  • Negara neng sebelah wetan Laos? VIETNAM
  • Anake Gajah? BLEDUG
  • Mual? ENEK
  • Ndeleng / ndelok? NYAWANG
  • Krikil gede? GRAGAL
  • Angkutan cilik neng kuta? ANGKOT
  • Anak (Krama) ? LARE
  • Wadon sing uwis ora due bojo? RANDA
  • Panganan saka buah buahan diwei bumbu pedes? RUJAK

TTS Bahasa Jawa Level rongpuluh

  • Ora bening? BUTEK
  • Ora rapet? KENDO
  • Udan rintik rintik? GRIMIS
  • Jatuh? TIBA
  • Entek / Entong (Krama) ? TELAS
  • Sayur? JANGAN
  • Alat kanggo ndeleng wektu? JAM
  • Wayang (Krama)? RINGGIT
  • Warna lampu sing artine mandeg? ABANG
  • Alat kanggo ngencengna baut? OBENG
  • Jenengan liyane bulu tangis? BADMINTON
  • Endas (Krama Inggil)? MUSTAKA
  • Dina ketelu? REBO

TTS Bahasa Jawa Level selikur

  • Inuman sing bisa ngilangna rasa ngantuk? KOPI
  • Indra pangecap? ILAT
  • Ora butek? BENING
  • Kertas kanggo bungkus layang? AMPLOP
  • Panganan Jepang saka fermentasi wiji kedele? NATTO
  • Tipis (Antonim) ? KANDEL
  • Sakit? LARA
  • Colek? DULIT
  • Negara sing due Taj Mahal? INDIA
  • Wedus lanang? BANDOT
  • Ngomong dewek pas lagi turu? NGLINDUR
  • Diwei ... ngrogoh ampela (Paribasan)? ATI
  • Rasa kepengin turu? NGANTUK
  • Pada abote, ora memihak? ADIL

TTS Bahasa Jawa Level rolikur

  • Kedadean pas banyu mudun saka langit? UDAN
  • Kelalen (Krama)? KESUPEN
  • Barang kanggo nempel? LEM
  • Ilang ingetan amarga trauma / penyakit? AMNESIA
  • Pulo neng sebelah kulon Sumatra Utara? NIAS
  • Angka sawise 99? SATUS
  • Warna randa? UNGU
  • Carita fiksi saka sejarah? BABAD
  • Manja? ALEMAN
  • Godhong gedang garing arane... ? KLARAS
  • Wektu sing dietung satus taun sepisan? ABAD
  • Mambu gosong pas lagi masak sega? SANGIT
  • Gunane kanggo mbasmi hama? PESTISIDA
  • Kain kanggo ngelap awak sawise adus? ANDUK
  • Ibukotane provinsi Banten? SERANG

TTS Bahasa Jawa Level telulikur

  • Piranti umah kanggo turu? KASUR
  • Banter (Antonim)? ALON
  • Jenengan liyane tenis meja? PINGPONG
  • Aturan sing digawe dening pemerintah? HUKUM
  • Lempar? BALANG
  • Godong sing biasa kanggo lalapan? KEMANGI
  • Kali paling dawa neng Indonesia? KAPUAS
  • Jenis ayam sing awake cilik? KATE
  • Bagian awak kewan sing tukul saka endas? SUNGU
  • Jenengan duite negara Indonesia? RUPIAH
  • Piranti kendaraan kanggo nutupi roda? BAN
  • Rasane gula? LEGI
  • Rambut sing berubah dadi warna putih? UWAN
  • Ngendog (Krama)? NIGAN

TTS Bahasa Jawa Level padelikur

  • Pulo gede neng sebelah lor pulo Jawa? KALIMANTAN
  • Tanduran sing biasa ana neng gurun? KAKTUS
  • Panganan saka glepung trigu karo kacang? REMPEYEK
  • Bagian tanduran sing pucuke landep? ERI
  • Ora gampang rusak? AWET
  • Sing (Krama) ? INGKANG
  • Sepeda? PIT
  • Tempat kanggo wadah iwak? AKUARIUM
  • Senjata tradisional jawa? KERIS
  • Kewan sing ambegan karo insang? IWAK
  • Bunga? KEMBANG
  • Kejang otot? KRAM
  • Turu (Antonim)? TANGI
  • Cepeng (Ngoko)? CEKEL
  • Palang Merah Indonesia? PMI

TTS Bahasa Jawa Level selawe

  • Tali sing gede? TAMBANG
  • Bagian awak kewan sing paling mburi? BUNTUT
  • Warung cilik sing adol sega kucing? ANGKRINGAN
  • Cairan abang neng jero awak manungsa? GETIH
  • Kewan kaya sapi sing duwe sungu gede? KEBO
  • Lampu saka kertas, diwei lilin neng jero? LAMPION
  • Senjata (panah) andalane Arjuna? PASOPATI
  • Panutup sirah tradisional saka kain batik? BLANGKON
  • Rasa ora nyaman neng kulit amarga kutu / jamur? GATEL
  • Mambune iwak? AMIS
  • Organ kanggo njaga janin sadurunge lair? RAHIM
  • Arane kembang telo? INGKLIK

TTS Bahasa Jawa Level enemlikur

  • Kewan sing urip neng gurun? UNTA
  • Panganan cilik? CAMILAN
  • Panganan saka Sunda sing rasane pedes? SEBLAK
  • Kanca (Krama)? RENCANG
  • Kobong (Krama)? KABESMI
  • Jenengan kebon kewan neng Jakarta? RAGUNAN
  • Nglairna anak? BABARAN
  • Klambi adat Jawa kanggo wong lanang saben dinane? SURJAN
  • Kalimat 'nikahake' sing diucapaken pihak wali? IJAB
  • Kursi sing dawa? BANGKU
  • Penyakit sesak napas? ASMA
  • Capung? KINJENG

TTS Bahasa Jawa Level pitulikur

  • Cairan putih kentel saka klapa sing diparut? SANTEN
  • Rasane salak sing esih mentah? SEPET
  • Wong sing tukang nyolong? MALING
  • Yen adoh ... wangi (Paribasan)? MAMBU
  • Tempat kanggo nggawa panganan sing disusun? RANTANG
  • Jenengan liyane klapa? KRAMBIL
  • Lenga kanggo pelumas motor? OLI
  • Jenengan liyane soto? SROTO
  • Negara paling tua neng dunya? SANMARINO
  • Panganan sing diemut rasane legi? PERMEN
  • Jenengan duwite negara Laos? KIP
  • Tanduran obat sing kaya kunir? TEMULAWAK
  • Pecahan kaca? BELING
  • Satuan abot neng ngisore kwintal? KILO

TTS Bahasa Jawa Level wolulikur

  • Sikap nrima kahanan kanti tulus ati? LEGAWA
  • Jenengan jembatan penghubung Surabaya - Madura? SURAMADU
  • Ngarep (Krama)? NGAJENG
  • Tarian tradisional saka Banyumas? EBEG
  • Cara ngawetake panganan nganggo cuka lan uyah? ACAR
  • Anak sing paling enom / terakhir? RAGIL
  • Bangunan kanggo ngalang alangi miline banyu? BENDUNGAN
  • Kewajibane bocah sekolah? SINAU
  • Serbuk ireng bekas kayu sing diobong? ARENG
  • Mlebet (Ngoko)? MLEBU
  • Gering (Antonim)? LEMU
  • Seni pĂ©ntas rakyat sing sipate spontan? DAGELAN

 TTS Bahasa Jawa Level songolikur

  • Lunga maring pengantenane wong? KONDANGAN
  • Pit tua jaman belanda? ONTEL
  • Medal (Ngoko)? METU
  • Kethek gede saka Afrika? GORILA
  • Panganan saka beras dibungkus godong gedang? LONTONG
  • Pantun jawa? PARIKAN
  • Prajurit rendahan? KROCO
  • Tilik (Krama Inggil)? SOWAN
  • Lokasine wisata kawah Sikidang? DIENG
  • Watu kapur? GAMPING
  • Masak sega karo dandang? ADANG

TTS Bahasa Jawa Level telungpuluh

  • Tindhakan sing nglanggar hukum? KADURJANAN
  • Bahan pelapis dalan? ASPAL
  • Klambi adat jawa kanggo acara tradisional? BESKAP
  • Negara neng sebelah wetan Norwegia? SWEDIA
  • Panganan wong Eropa saka glepung trigu? ROTI
  • Kaya banyu karo ... (Paribasan)? LENGA
  • Kesuwen (Krama)? KEDANGON
  • Taman nasional neng Banyuwangi? BALURAN
  • Apik (Krama) ? SAE
  • Panganane wedhus? SUKET
  • Zat kanggo ngraketake watu bata? SEMEN
  • Panggonan neng umah kanggo ngolah panganan? PAWON

TTS Bahasa Jawa Level telungpuluhsiji

  • Kuning (Krama)? JENE
  • Kembang sepatu? WORAWARI
  • Wulu alus neng pring sing gawe gatel? LUGUT
  • Kejot (Ngoko)? KAGET
  • Tansah (Kawi)? ANGGUNG
  • Redi (Ngoko)? GUNUNG
  • Yuswa (Indonesia)? TUA
  • Pinang? JAMBE
  • Taman nasional neng provinsi Lampung? WAYKAMBAS
  • Semut abang sing gede? RANGRANG
  • Sawer (Ngoko)? ULA
  • Endhog (Krama)? TIGAN
  • Panganan goreng saka tape ketela? GLANGGEM
  • Salah siji jenis beras? KETAN

TTS Bahasa Jawa Level telungpuluhloro

  • Daging sing tukul neng ndhas ayam? JENGGER
  • Jaran? TURANGGA
  • Piranti navigasi kanggo nentukna arah? KOMPAS
  • Cuweran kanggo bahan bakar mesin? BENSIN
  • Jawah (Ngoko)? UDAN
  • Gesang (Ngoko)? URIP
  • Wadhuk paling gede neng Indonesia? JATILUHUR
  • Rekaos (Ngoko)? REKASA
  • Muda (Jawa)? NOM
  • Ketela pohung sing wis diawetna? GAPLEK
  • Buku sing isine daftar arti tembung? BAUSASTRA
  • Kabupaten paling wetan neng pulo Madura? SUMENEP
  • Puyeng? MUMET

TTS Bahasa Jawa Level telungpuluhtelu

  • Wektu 24 jam? DINA
  • Urung suwe? ANYAR
  • Lepen (ngoko)? KALI
  • Candi paling gede neng Kamboja? ANGKORWAT
  • Wujud panghargaan kanggo jawara? PIALA
  • Robot sing kaya manungsa? ANDROID
  • Nagara (Krama) ? NAGARI
  • Taman nasional paling wetan neng pulo Jawa? ALASPURWO
  • Provinsi sing dipimpin neng sultan? YOGYAKARTA
  • Pejabat sing dikirim maring pamarentah asing? DUTA
  • Basa jawa kuna? KAWI
  • Klambi njaba sing ora due lengen? ROMPI
  • Panganan sing kaya pecel? LOTEK

TTS Bahasa Jawa Level telungpuluhpapat

  • Taman nasional paling kulon neng pulo Jawa? UJUNGKULON
  • Antawis (Ngoko)? ANTARA
  • Danau neng gunung? TELAGA
  • Campuran warna biru lan kuning? IJO
  • Kali neng Jawa Timur? BRANTAS
  • Umaeh dara? PAGUPON
  • Ora ngikuti aturan, sekepenake dewek? URAKAN
  • Lemah desa sing asile kanggo keperluan desa? TITISARA
  • Utawa (Indonesia)? ATAU
  • Cecek mabur? KLARAP
  • Piranti kanggo ngethok barang atos? GRAJI
  • Dandan (Krama)? DANDOS 
Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan terkait dengan kunci jawaban TTS bahasa jawa ini. Semoga dengan sedikit keterangan di atas dapat memberikan kemudahan bagi orang-orang yang kesusahan menjawabnya. 

Mbok bilih wonten kekirangan lan luput sangking jawaban puniko, kulo lan tim nyuwun agunging samudro pangapunten, cekap semanten, muga amanfaati kangge tiyang sedangten.
 
Cak Nun
Cak Nun Seorang bloger muda yang hanya memikirkan kata "berusaha, berdoa dan pasrah" tak lupa akan syukur atas apa yang di berikan.

Posting Komentar untuk "Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap (MeluAPP)"