Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap (MeluAPP)

SerbaGratis95.site -  Salah satu game yang menawarkan edukasi maupun hiburan adalah game teka teki silang atau lebih dikenal dengan tts ini. Kuis yang dulu sempat tenar di surat kabar kini bisa dinikmati pada perangkat androidmu masing-masing.

Hanya dengan menyediakan kuota sebesar kurang dari 5 MB, pemain bisa memainkanya baik online  mau offline. Tahukah kamu bahwa terdapat TTS dengan bahasa jawa sebagai pedomanya. Dimana, baik soal maupun jawaban perlu pemain jawab menggunakan bahasa Jawa. 
Selain dapat mengisi waktu luang dengan cara yang lebih berguna, pemain juga bisa belajar sambil bermain dengan memainkan game tts bahasa jawa besutan MeluApp ini. Jadi, kita bisa bermain sambil belajar ketika mengunakan aplikasi tts jawa ini.

Nah, yang namanya kuis itu pasti ada yang namaya soal yang sulit dikerjakan, dan pada artikel ini kami tim SerbaGRatis95 akan mencoba membantu pemain bilamana kesusahan menjawab soal-soal yang di hadirkan. 

Oleh sebab itu, pemain yang kurang cakap menjawab berbagai macam soal tts bahasa jawa ini, bisa melihat jawaban yang sudah kami sediakan!. Berikut merupakan semua jawaban tts bahasa jawa yang sudah kami kumpulkan hingga saat ini.

Link Aplikasi : TTS Bahasa Jawa - Teka Teki Silang 2018 Offline

Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 1

Mendatar
  • Alon alon asal.. ? Kelakon
  • Musik tetabuhan asli saka Indonesia? Gamelan
  • Duit (Krama) ? Arta
  • Merek sepatu sing due slogan 'Just Do It'? Nike
  • Kewan sing uripe nang kali lan segara? Iwak
  • Tokoh Wayang, Kethek Putih? Anoman
Menurun
  • Pedes, biasane dipangan karo gorengan? Lombok
  • Ora Kemutan? Kelalen
  • itik walik saba kebon (Cangkriman)? Nanas
  • Malu, ora pede? Isin
  • Ibukotane Jawa Barat? Bandung
  • Duwe (Krama)? Kagungan

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 2 

Mendatar
  • Jenengan gunung nang Jawa Tengah, sebelah kulon? Slamet
  • Anake Sapi? Pedhet
  • Ramuan tradisional Indonesia, saka bahan alami? Jamu
  • ... ketitik ala ketara (Paribasan)? Becik
  • Pingsan, ora sadar? Klenger
  • Ibukotane Jawa Tengah? Semarang
Menurun
  • Bocah cilik nggendong omah (Cangkriman)? Siput
  • Inuman khas Banjarnegara? Dawet
  • Apik (Antonim)? Elek
  • Utara? Lor
  • ... diri saka lathi (Paribasan)? Ajining
  • Ibukotane kabupaten Banyumas? Purwokerto

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 3

Mendatar
  • Laut? Segara
  • Enteng (Antonim) ? Abot
  • Kepenak/Gampang (Antonim) ? Angel
  • Kewan sing bisa berubah warna? Bunglon
  • Ora kosong? Isi
  • Perhiasan sing dinggo nang kuping? Anting
  • Candi Budha paling gede nang dunya? Borobudur
Menurun
  • Sesuatu sing kudune ora dicritakna? Aib
  • Induk Ayam? Babon
  • Geni (Kawi) ? Agni
  • Ayam sing wulu lan awake warna ireng? Cemani
  • Anggota awak sing fungsine kanggo mlaku? Sikil
  • Panganan pokok wong Indonesia, asale saka pari? Sega

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 4

Mendatar
  • Bocah cilik blusak blusuk nang kebon (Cangkriman)? Jarum
  • Peteng (Antonim)? Padang
  • Cetek (Antonim)? Jero
  • Kabupaten nang pesisir lor Jateng, kulon Pati? Jepara
  • Orang? Wong
  • Candi hindu paling gede nang Indonesia? Prambanan
Menurun
  • Kabupaten sebelah lor Jogja, kidul Boyolali? Klaten
  • Kendaraan tradisional, nganggo kuda? Dokar
  • Monumen Jogja Kembali? Monjali
  • Wedi (Antonim) ? Wani
  • Klapa enom? Degan
  • Ora due untu? Ompong

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 5

Mendatar
  • Tari tradisional saka Banyuwangi? Gandrung
  • Wit gedhang arane...? Debog
  • Tangan (Krama)? Asta
  • Mati (Antonim)? Urip
  • Kewan sing nduweni sisik? Ula
  • Jenengan tabung gas? Lpg
  • Panganan khas Sumatera Barat? Rendang
Menurun
  • Utara? Lor
  • Tulang? Balung
  • Harga? Rega
  • Kereta Api? Sepur
  • Duwe rambut ora duwe endhas (Cangkriman)? Jagung
  • Ibukota Jawa Timur? Surabaya
  • Anake kebo? Gudel

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 6

Mendatar
  • Anake wedhus? Cempe
  • Turu (Krama)? Sare
  • Kerajaan paling gede neng sejarah Indonesia? Majapahit
  • Panganan saka glepung beras, isi gedhang? Nagasari
  • ..., Adigung, Adiguna (Paribasan) ? Adigang
  • Kakek / Nenek? Mbah

Menurun
  • Anake kucing? Cemeng
  • Umah tradisional Jawa Tengah? Joglo
  • Kabupaten neng Jatim, sebelah kidul Sidoarjo? Pasuruan
  • Gurun pasir paling gede neng dunya? Sahara
  • Universitas Gadjah Mada? UGM
  • Anake Cecak? Sawiyah

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 7

Mendatar
  • Bawang Merah? Brambang
  • Godhong lombok arane...? Sabrang
  • Nandur (Krama)? Nanem
  • Digawe saka wulu ayam / angsa, kanggo bulutangkis? Kok
  • Negara sing ibukotane London? Inggris
  • Putih (Antonim)? Ireng

Menurun
  • Wadah banyu? Baskom
  • Bulu mata? Idep
  • Ibukota Maluku? Ambon
  • Menggembala? Angon
  • Nikah/Mbojo? Rabi
  • Anake Kethek? Kenyung

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 8

Mendatar
  • Anak polah bapak... (Paribasan)? Kepradah
  • Panganan saka fermentasi kapang? Oncom
  • Aku (Krama)? Kula
  • Jenengan tanduran neng sawah? Pari
  • Bapak (Krama)? Rama
  • Rumput? Suket
  • Negara neng sebelah kidul Kanada? Amerika
Menurun
  • Benua paling gede neng dunya? Asia
  • Wit jambe arane? Pucang
  • Anggota awak sing fungsine kanggo nyawang? Mripat
  • Witing tresna jalaran saka... (Paribasan) ? Kulina
  • Majelis Ulama Indonesia? Mui
  • Jenengan pulo neng Jawa Timur? Madura
  • Endhoge semut rangrang? Kroto

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 9

Mendatar
  • Sega sing bentuke kerucut? Tumpeng
  • Mlaku alon alon lewat pinggir? Mlipir
  • Seni bela diri saka indonesia? Silat
  • Tokoh wayang sing duwe senjata panah pasopati? Arjuna
  • Wit pari arane...? Damen
  • Kabupaten tempate candi Borobudur? Magelang
Menurun
  • Negara sing nduweni Menara Pisa? Italia
  • Lidah? Ilat
  • Kali paling dawa neng Afrika? Nil
  • Iwak sing memper/mirip ula? Welut
  • Jenengan duite wong korea? Won
  • Ibukotane propinsi Bali? Denpasar
  • Tuku (Krama)? Tumbas
  • Jarum? Dom

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 10

Mendatar
  • Tembang tradisional Jawa? Macapat
  • Tempat sing amba, biasane nggo olahraga? Lapangan
  • Tembang macapat sing dwe watak munggah ndhuwur? Pangkur
  • Anak cacing? Lur
  • Ibukota negara Qatar? Doha
  • Jenengane Jakarta pas jaman penjajahan Belanda? Batavia
Menurun
  • Mlaku (Krama)? Mlampah
  • Perangkat gamelan sing digawe saka pring wulung? Calung
  • Buku sing biasa digawa pas pelajaran basa jawa? Pepak
  • Kewan sing biasane brisik pas wengi? Jangkrik
  • Rasane asin, digawe saka banyu segara? Uyah
  • Batre neng jero mobil\ motor? Aki
Baca Juga: Kunci Jawaban TTS Klasik

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 11

Mendatar
  • Godhong tales arane... ? Lumbu
  • Benua neng sebelah lor benua Afrika? Eropa
  • Kurang getih? Anemia
  • Biasane di enggo pas sikatan? Odol
  • Jenengan duite negara Jepang? Yen
  • Bayar langsung neng tempat? Cod
  • Anake bebek? Meri
  • Belajar? Sinau
  • Bersih? Resik
Menurun
  • Bagian tanduran sing kependem neng jero lemah? Oyod
  • Kewan sing mirip kethek? Lutung
  • Minyak? Lenga
  • Mlebu (Krama)? Mlebet
  • Manis? Legi
  • Negara sing duwe Menara Eiffel? Prancis
  • Iya (Antonim)? Ora

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 12

Mendatar
  • Anake Kadal? Tobil
  • Melu (Krama)? Tumut
  • Leher? Gulu
  • Lepas? Ucul
  • Negara paling gede neng dunya? Rusia
  • Kancane bantal? Guling
  • Kewan sing biasane didadikna Seafood? Urang
Menurun
  • Muka? Rai
  • Bibir? Lambe
  • Panganan pokok wong Maluku lan Papua? Sagu
  • Negara neng sebelah wetan Yunani? Turki
  • Alat tradisional kanggo ngolah pari dadi beras? Lesung
  • Jenengan duite negara Vietnam? Dong
  • Kewan sing biasane ana neng sirah menungsa? Tuma
  • Mandi? Adus
  • Wiji nangka arane... ? Beton

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 13

Mendatar
  • Provinsi paling wetan neng Indonesia? Papua
  • Basa Jawa sing sopan? Krama
  • Kain kanggo nutupi meja? Taplak
  • Dulur kandung lanang sing lewih tua? Kakang
  • Jumlah pengeluaran luwih gede saka jumlah pendapatan? Rugi
  • Tanduran sing dadi bahan bakune gula? Tebu
  • Panganan kenyal sing digawe saka rumput laut? Ager
  • Badan / Tubuh? Awak
Menurun
  • Pasar (Krama) ? Peken
  • Mlarat, ora due duit? Kere
  • Biasane kanggo mbungkus? Plastik
  • Cilik (Krama) ? Alit
  • Jenengan pegunungan gede neng Eropa? Alpen
  • Sisa bakaran? Awu
  • Buri / Belakang (Krama) ? Wingking
  • Watu cilik? Krikil

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 14

Mendatar
  • Kewan seng biasane didadikno dokar? Jaran
  • Tetapi? Nanging
  • Panganan saka glepung beras ketan, diisi gula jawa? Klepon
  • Gambar sing dadi lambang perusahaan\ organisasi? Logo
  • Tiga? Telu
  • Ketinggalan? Keri
  • Ibukotane filipina? Manila
  • Kerja paksa jaman penjajahan belanda? Rodi
Menurun
  • Panganan seng ambune ora enak kaya pete? Jengkol
  • Wit kacang arane...? Rendeng
  • Warna sing biasane ana neng godhong? Ijo
  • Bahan pengembang roti? Ragi
  • Negara neng sebelah kulon inggris?
  • Kewan sing biasa mabur? Manuk
  • Bahan sing digunakno kanggo tamba lara? Obat

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 15

Mendatar
  • Ora murah? Larang
  • Dibuka pas arep mlebu umah? Lawang
  • Lembek (Antonim)? Atos
  • Rasa seneng maring wong liya? Tresna
  • Kantor urusan agama? Kua
  • Manuk sing biasa dadi ingonan menungsa? Dara
  • Sore (Krama)? Sonten
Menurun
  • Iwak sing due kumis? Lele
  • Wadah kanggo nginum? Gelas
  • Lombok sing cilik? Rawit
  • Ora waras? Edan
  • Kue garing sing biasa ana pas dina riyaya? Nastar
  • Negara neng sebelah kidul Amerika? Meksiko
  • Ibukotane Kalimantan Barat? Pontianak

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 16

Mendatar
  • Manuk sing ana neng lambang Pancasila? Garuda
  • ...mung mampir ngombe (Paribasan)? Urip
  • Lemah sing biasa didadikna keramik? Lempung
  • Mambu ora enak? Apek
  • Kewan sing bisa dadi kupu? Uler
  • Hutan? Alas
  • Kain sing dawa? Jarit
  • Negara sing sebagian wargane bisa basa Jawa? Suriname
Menurun
  • Berkelahi? Gelut
  • Rambut neng duwur mata? Alis
  • Buah sing mirip leci? Rambutan
  • Kejar / Buru? Uber
  • Jaring kanggo nangkep iwak? Jala
  • Juga? Uga
  • Akeh wong? Rame
  • Negara neng sebelah kulon India? Pakistan

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 17

Mendatar
  • Gunung paling duwur neng pulo Jawa? Semeru
  • Tari tradisional saka Solo? Gambyong
  • Negara neng sebelah wetan Korea? Jepang
  • Bukan? Udu
  • Kelulusan mahasiswa? Wisuda
  • Ora tega / kasihan? Melas
  • Njaba (Krama)? Njawi
Menurun
  • Nguyahi banyu... (paribasan)? Segara
  • Ibukotane Sulawesi Barat? Mamuju
  • Rasane legi? Gula
  • Kewan sing biasa mangani kayu lan perabotan umah? Rayap
  • Pada (Krama) ? Sami
  • Tangikna / Bangunkan? Gugah
  • Pulo neng sebelah wetan Kalimantan? Sulawesi

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 18

Mendatar
  • Panganan saka janganan sing diwei sambel kacang? Pecel
  • Kewan cilik sing diwedeni, bisa mabur? Coro
  • Riyaya (Krama) ? Riyadi
  • Rambute ayam/ manuk? Wulu
  • Ora adem juga ora panas? Anget
  • Lawas (Antonim)? Anyar
  • Duwur (Krama) ? Inggil
Menurun
  • Negara neng sebelah kulon Spanyol? Portugal
  • Kewan sing biasa ana neng sawah? Walang
  • Peso? Lading
  • Layang elektronik? Email
  • Pohon? Wit
  • Nomer sewise pitu? Wolu
  • Provinsi paling kidul neng pulo Sumatra? Lampung
  • Kue saka glepung, gula lan endog? Bolu

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 19

Mendatar
  • Anake Gajah? Bledug
  • Mual? Enek
  • Ndeleng / ndelok? Nyawang
  • Krikil gede? Gragal
  • Angkutan cilik neng kuta? Angkot
  • Anak (Krama)? Lare
  • Wadon sing uwis ora due bojo? Randa
  • Panganan saka buah buahan diwei bumbu pedes? Rujak
Menurun
  • Provinsi paling kulon neng pulo Jawa? Banten
  • Kidul (Antonim)? Lor
  • Akeh lelembut? Angker
  • Biasa dilakokna bocah sekolah aben dina senen? Upacara
  • Dolanan saka pring kanggo nglatih keseimbangan? Egrang
  • Wis ketinggalan jaman? Kuna
  • Fungsine kanggo mandegna roda? Rem
  • Negara neng sebelah wetan Laos? Vietnam

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 20

Mendatar
  • Wayang (Krama)? Ringgit
  • Warna lampu sing artine mandeg? Abang
  • Alat kanggo ngencengna baut? Obeng
  • Jenengan liyane bulu tangis? Badminton
  • Endas (Krama Inggil)? Mustaka
  • Dina ketelu? Rebo
Menurun
  • Ora bening? Butek
  • Ora rapet? Kendo
  • Udan rintik rintik? Grimis
  • Jatuh? Tiba
  • Entek / Entong (Krama) ? Telas
  • Sayur? Jangan
  • Alat kanggo ndeleng wektu? Jam

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 21

Mendatar
  • Wedus lanang? Bandot
  • Ngomong dewek pas lagi turu? Nglindur
  • Diwei ... ngrogoh ampela (Paribasan)? Ati
  • Rasa kepengin turu? Ngantuk
  • Pada abote, ora memihak? Adil
  • Inuman sing bisa ngilangna rasa ngantuk? Kopi
  • Indra pangecap? Ilat
Menurun
  • Ora butek? Bening
  • Kertas kanggo bungkus layang? Amplop
  • Panganan Jepang saka fermentasi wiji kedele? Natto
  • Tipis (Antonim) ? Kandel
  • Sakit? Lara
  • Colek? Dulit
  • Negara sing due Taj Mahal? India

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 22

Mendatar
  • Godhong gedang garing arane... ? Klaras
  • Wektu sing dietung satus taun sepisan? Abad
  • Mambu gosong pas lagi masak sega? Sangit
  • Gunane kanggo mbasmi hama? Pestisida
  • Kain kanggo ngelap awak sawise adus? Anduk
  • Ibukotane provinsi Banten? Serang
  • Kedadean pas banyu mudun saka langit? Udan
Menurun
  • Kelalen (Krama)? Kesupen
  • Barang kanggo nempel? Lem
  • Ilang ingetan amarga trauma / penyakit? Amnesia
  • Pulo neng sebelah kulon Sumatra Utara? Nias
  • Angka sawise 99? Satus
  • Warna randa? Ungu
  • Carita fiksi saka sejarah? Babad
  • Manja? Aleman

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 23

Mendatar
  • Kali paling dawa neng Indonesia? Kapuas
  • Jenis ayam sing awake cilik? Kate
  • Bagian awak kewan sing tukul saka endas? Sungu
  • Jenengan duite negara Indonesia? Rupiah
  • Piranti kendaraan kanggo nutupi roda? Ban
  • Rasane gula? Legi
  • Rambut sing berubah dadi warna putih? Uwan
  • Ngendog (Krama)? Nigan
Menurun
  • Piranti umah kanggo turu? Kasur
  • Banter (Antonim)? Alon
  • Jenengan liyane tenis meja? Pingpong
  • Aturan sing digawe dening pemerintah? Hukum
  • Lempar? Balang
  • Godong sing biasa kanggo lalapan? Kemangi

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 24

Mendatar
  • Senjata tradisional jawa? Keris
  • Kewan sing ambegan karo insang? Iwak
  • Bunga? Kembang
  • Kejang otot? Kram
  • Turu (Antonim)? Tangi
  • Cepeng (Ngoko)? Cekel
  • Palang Merah Indonesia? Pmi
  • Pulo gede neng sebelah lor pulo Jawa? Kalimantan
Menurun
  • Tanduran sing biasa ana neng gurun? Kaktus
  • Panganan saka glepung trigu karo kacang? Rempeyek
  • Bagian tanduran sing pucuke landep? Eri
  • Ora gampang rusak? Awet
  • Sing (Krama) ? Ingkang
  • Sepeda? Pit
  • Tempat kanggo wadah iwak? Akuarium

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 25

Mendatar
  • Panutup sirah tradisional saka kain batik? Blangkon
  • Rasa ora nyaman neng kulit amarga kutu / jamur? Gatel
  • Mambune iwak? Amis
  • Organ kanggo njaga janin sadurunge lair? Rahim
  • Arane kembang telo? Ingklik
  • Tali sing gede? Tambang
Menurun
  • Bagian awak kewan sing paling mburi? Buntut
  • Warung cilik sing adol sega kucing? Angkringan
  • Cairan abang neng jero awak manungsa? Getih
  • Kewan kaya sapi sing duwe sungu gede? Kebo
  • Lampu saka kertas, diwei lilin neng jero? Lampion
  • Senjata (panah) andalane Arjuna? Pasopati

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 26

Mendatar
  • Klambi adat Jawa kanggo wong lanang saben dinane? Surjan
  • Kalimat 'nikahake' sing diucapaken pihak wali? Ijab
  • Kursi sing dawa? Bangku
  • Penyakit sesak napas? Asma
  • Capung? Kinjeng
  • Kewan sing urip neng gurun? Unta
  • Panganan cilik? Camilan
Menurun
  • Panganan saka Sunda sing rasane pedes? Seblak
  • Kanca (Krama)? Rencang
  • Kobong (Krama)? Kabesmi
  • Jenengan kebon kewan neng Jakarta? Ragunan
  • Nglairna anak? Babaran

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 27

Mendatar
  • Negara paling tua neng dunya? Sanmarino
  • Panganan sing diemut rasane legi? Permen
  • Jenengan duwite negara Laos? Kip
  • Tanduran obat sing kaya kunir? Temulawak
  • Pecahan kaca? Beling
  • Satuan abot neng ngisore kwintal? Kilo
  • Cairan putih kentel saka klapa sing diparut? Santen
Menurun
  • Rasane salak sing esih mentah? Sepet
  • Wong sing tukang nyolong? Maling
  • Yen adoh ... wangi (Paribasan)? Mambu
  • Tempat kanggo nggawa panganan sing disusun? Rantang
  • Jenengan liyane klapa? Krambil
  • Lenga kanggo pelumas motor? Oli
  • Jenengan liyane soto? Sroto

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 28

Mendatar
  • Jenengan jembatan penghubung Surabaya - Madura? Suramadu
  • Ngarep (Krama)? Ngajeng
  • Tarian tradisional saka Banyumas? Ebeg
  • Cara ngawetake panganan nganggo cuka lan uyah? Acar
  • Anak sing paling enom / terakhir? Ragil
  • Bangunan kanggo ngalang alangi miline banyu? Bendungan

Menurun
  • Sikap nrima kahanan kanti tulus ati? Legawa
  • Kewajibane bocah sekolah? Sinau
  • Serbuk ireng bekas kayu sing diobong? Areng
  • Mlebet (Ngoko)? Mlebu
  • Gering (Antonim)? Lemu
  • Seni pĂ©ntas rakyat sing sipate spontan? Dagelan

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 29

Mendatar
  • Lunga maring pengantenane wong? Kondangan
  • Pit tua jaman belanda? Ontel
  • Medal (Ngoko)? Metu
  • Kethek gede saka Afrika? Gorila
  • Panganan saka beras dibungkus godong gedang? Lontong
  • Pantun jawa? Parikan
Menurun
  • Prajurit rendahan? Kroco
  • Tilik (Krama Inggil)? Sowan
  • Lokasine wisata kawah Sikidang? Dieng
  • Watu kapur? Gamping
  • Masak sega karo dandang? Adang

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 30

Mendatar
  • Taman nasional neng Banyuwangi? Baluran
  • Apik (Krama) ? Sae
  • Panganane wedhus? Suket
  • Zat kanggo ngraketake watu bata? Semen
  • Panggonan neng umah kanggo ngolah panganan? Pawon
  • Tindhakan sing nglanggar hukum? Kadurjanan
  • Bahan pelapis dalan? Aspal

Menurun
  • Klambi adat jawa kanggo acara tradisional? Beskap
  • Negara neng sebelah wetan Norwegia? Swedia
  • Panganan wong Eropa saka glepung trigu? Roti
  • Kaya banyu karo ... (Paribasan)? Lenga
  • Kesuwen (Krama)? Kedangon

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 31

Mendatar
  • Basa jawa kuna? Kawi
  • Klambi njaba sing ora due lengen? Rompi
  • Panganan sing kaya pecel? Lotek
  • Taman nasional paling wetan neng pulo Jawa? Alaspurwo
  • Provinsi sing dipimpin neng sultan? Yogyakarta
  • Pejabat sing dikirim maring pamarentah asing? Duta
  • Wektu 24 jam? Dina
Menurun
  • Urung suwe? Anyar
  • Lepen (ngoko)? Kali
  • Candi paling gede neng Kamboja? Angkorwat
  • Wujud panghargaan kanggo jawara? Piala
  • Robot sing kaya manungsa? Android
  • Nagara (Krama) ? Nagari

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 32

Mendatar
  • Taman nasional paling kulon neng pulo Jawa? Ujungkulon
  • Antawis (Ngoko)? Antara
  • Danau neng gunung? Telaga
  • Campuran warna biru lan kuning? Ijo
  • Kali neng Jawa Timur? Brantas
  • Umaeh dara? Pagupon
Menurun
  • Ora ngikuti aturan, sekepenake dewek? Urakan
  • Lemah desa sing asile kanggo keperluan desa? Titisara
  • Utawa (Indonesia)? Atau
  • Cecek mabur? Klarap
  • Piranti kanggo ngethok barang atos? Graji
  • Dandan (Krama)? Dandos

Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 33

Mendatar
  • Taman nasional neng provinsi Lampung? Waykambas
  • Semut abang sing gede? Rangrang
  • Sawer (Ngoko)? Ula
  • Endhog (Krama)? Tigan
  • Panganan goreng saka tape ketela? Glanggem
  • Salah siji jenis beras? Ketan
  • Kuning (Krama)? Jene
Menurun
  • Wulu alus neng pring sing gawe gatel? Lugut
  • Kejot (Ngoko)? Kaget
  • Tansah (Kawi)? Anggung
  • Redi (Ngoko)? Gunung
  • Yuswa (Indonesia)? Tua
  • Pinang? Jambe
  • Kembang sepatu? Worawari

Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Level 34

Mendatar
  • Wadhuk paling gede neng Indonesia? Jatiluhur
  • Rekaos (Ngoko)? Rekasa
  • Muda (Jawa)? Nom
  • Ketela pohung sing wis diawetna? Gaplek
  • Buku sing isine daftar arti tembung? Bausastra
  • Kabupaten paling wetan neng pulo Madura? Sumenep
  • Puyeng? Mumet
Menurun
  • Daging sing tukul neng ndhas ayam? Jengger
  • Jaran? Turangga
  • Piranti navigasi kanggo nentukna arah? Kompas
  • Cuweran kanggo bahan bakar mesin? Bensin
  • Jawah (Ngoko)? Udan
  • Gesang (Ngoko)? Urip
 
Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan terkait dengan kunci jawaban TTS bahasa jawa ini. Semoga dengan sedikit keterangan di atas dapat memberikan kemudahan bagi orang-orang yang kesusahan menjawabnya. 

Mbok bilih wonten kekirangan lan luput sangking jawaban puniko, kulo lan tim nyuwun agunging samudro pangapunten, cekap semanten, muga amanfaati kangge tiyang sedangten.
 
Cak Nun
Cak Nun Seorang bloger muda yang hanya memikirkan kata "berusaha, berdoa dan pasrah" tak lupa akan syukur atas apa yang di berikan.

Posting Komentar untuk "Kunci Jawaban TTS Bahasa Jawa Lengkap (MeluAPP)"